Restaurant

Bourgondisch genieten

Geniet van koffie met huisgemaakt gebak, lunch, borrel of diner met uitzicht op het prachtige natuurgebied Huis ter Heide.

Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig waar zij kunnen klimmen, klauteren en springen.

Ons restaurant is van maart tot en met september dagelijks* geopend vanaf 10.00 uur.

oktober tot en met februari**:

maandag, woensdag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur.
zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.
dinsdagen gesloten. 


*Tijdens feestdagen kunnen wij afwijkende openingstijden hanteren. **Schoolvakanties dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Lunch menu

Soepen
  • Soepen
  • Brood
  • Warm
  • Ei
  • Salades

Aardappel-prei soep

7,50

Romige oesterzwammensoep

8,50
  • de enige echte

Tomaten-rode bietensoep

7,50
  • met buikspek

Vissoep

9,50
  • rijkelijk gevulde vissoep

* ook vegetarisch mogelijk

Diner menu

Voorgerechten
  • Voorgerechten
  • Soepen & salades
  • Hoofdgerechten
  • Supplementen
  • Nagerechten

Bruschetta

9,50
  • tonijn
  • kruidenroomkaas
  • tijm
  • cherrytomaat

Boerenbrood

6,50
  • met drie smeersels

Steak tartare

14,50
  • kogelbiefstuk
  • crumble van toast en nori
  • Parmezaanse kaas
  • sjalotje
  • sojadessing
  • augurk
  • kappertjes
  • tabasco

Carpaccio

13,75
  • walnoten
  • waterkers
  • Stilton kaas
  • pickle dressing
  • (ook klassiek mogelijk en/of met hertencarpaccio +1.25)

Gerookte eendenborst

13,75
  • sinaasappel
  • burrata
  • pijnboompitten
  • sinaasappeldressing

Coquilles

14,50
  • avocadocreme
  • zeekraal
  • krokante bacon

Oesterzwammenkroketjes

12,50
  • 2 stuks
  • mesclun
  • truffelmayonaise

Onze voorgerechten worden geserveerd met boerenbrood en kruidenboter. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet & mayonaise.

* ook vegetarisch mogelijk

Kinderkaart

tot 12 jaar

Kopje soep

4,50
  • Keuze uit: oesterzwammen- of tomatensoep met balletjes

Tosti

5,95
  • boerenbrood
  • ham
  • kaas
  • ketchup

Carpaccio

6,50
  • truffelmayonaise
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • sla
  • zongedroogde tomaat
  • rode ui

Pannenkoek

7,50
  • poedersuiker
  • stroop

Verse frietjes met een biefstukje

12,50
  • sla
  • mayonaise
  • appelmoes

Ijsbeker

5,95
  • om mee naar huis te nemen
  • bolletje vanille-ijs
  • slagroom
  • snoepjes

Verse frietjes met snack naar keuze

8,50
  • keuze uit: frikandel
  • kroket
  • kip-popcorn
  • kaassoufflé met mayonaise - appelmoes - sla

Churros

5,95
  • Nutella
  • kaneelsuiker
  • poedersuiker

Verse frietjes met een schnitzeltje

9,50
  • sla
  • mayonaise
  • appelmoes

Vers fruit

6,50
  • slagroom

Kom een keertje bij ons eten

Keuken

Altijd verse ingrediënten

Wij werken veel met dagverse en lokale producten. Zo komen o.a. onze eieren van boederij de Annahoeve en werken wij regelmatig met producten van andere Duinboeren van de Duingoed stichting. 

Gezelligheid

Voor jong en oud

Ons grand café – restaurant biedt een toegankelijke lunch-, borrel- en dinerkaart met veel streekproducten van o.a. de Duingoed boeren. Geserveerd met verse friet en Brabantse gastvrijheid.

Voor de allerkleinsten hebben wij een kinderkaart en een riante speeltuin grenzend aan ons terras.

voor gezelschappen

Een feestelijk moment vieren?

Voor gezelschappen tot en met 12 personen is het mogelijk om gebruik te maken van onze a la carte kaart. Voor gezelschappen groter dan 12 personen hebben wij keuzemenu’s. Meer weten?

Plan een vrijblijvend gesprek in met Nick voor de mogelijkheden of lees meer op de pagina feestlocatie.

Events

Wat je komende tijd allemaal kunt beleven:

Sunday Brunch

Elke derde zondag van de maand organiseren wij 'Sunday brunch'.
Wordt ontvangen met een huisaperitief, een heerlijk kopje huisgemaakte soep om vervolgens te genieten van ons warm- & koud brunch buffet.

€32,50 p.p. | €15,- voor kinderen van 3 t/m 12 jaar

Eerst volgende brunches:
15 oktober | 19 november | 3 december (Sinterklaas brunch) | 25 & 26 december (Kerst brunch) voor de Sinterklaas- & kerstbrunch geldt een toeslag.

Feestdagen

De decembermaand staat er aan te komen, 2024 staat te trappelen om te beginnen.... Een sfeervolle maand vol feestelijke dagen die samen worden gevierd met familie, vrienden, collega's.

Sinterklaasbrunch
Zondag 3 december, 11.30 tot circa 14.30 uur. De kinderen gaan aan de slag met de Pieten om een dansje te leren voor Sinterklaas. Sinterklaas komt ook bij ieder aan tafel en heeft voor de zoete kinderen een cadeautje bij.

Kerstbrunch
Eerst en tweede kerstdag serveren wij onze kerstbrunch. Wordt ontvangen om 11.30 uur met een heerlijk kerst aperitief waarna wij ons huisgemaakte soep uitserveren. Na de soep wordt het koud- & warm buffet geopend en sluiten wij af met een heerlijk dessertbuffet. De kerstbrunch is incl. koffie, thee en sappen.

Diner
Voor gezelschappen vanaf 12 personen is het mogelijk om in december en januari feestelijk "all-in" te dineren van maandag tm vrijdag.
Jullie worden ontvangen met een feestelijk aperitief, verrast met een heerlijk 3- of 4 gangen keuzemenu (incl. tafelwater, huiswijnen, Stella tapbier en frisdranken) vanaf 58,95 per persoon.

Kerst-/nieuwjaarsborrels
De Zwammenberg is ook een uitstekende locatie voor jullie kerst- of nieuwjaarsborrel. Afhankelijk van jullie wensen maken wij een passend, geheel vrijblijvend voorstel op maat.

Voor meer informatie, bel of e-mail Nick op 013-2032616 / restaurant@dezwammenberg.nl

Kom jij bij ons team?

Door uitbreiding van ons restaurant met de speeltuin en de aanhoudende drukte zijn wij opzoek naar:

- Parttime medewerkers bediening
- Parttime kok

Dagen en uren zijn in overleg, wel minimaal 1 weekenddag.
Ervaring is gewenst maar geen vereiste.

Wij bieden naast afwisselend werken in een jong en dynamisch team:

- Een markt comform salaris
- Maandelijkse fooi
- Doorgroei mogelijkheden
- Ophalen/thuis brengen mogelijk

Solliciteren? Stuur je motivatie naar restaurant@dezwammenberg.nl

De ambiance en rust in het gebied gecombineerd met lekker eten maakt het bezoek aan dit restaurant een bijzondere ervaring. De gastvrije eigenaar en verse producten zijn welkome extra’s die je niet overal meer vindt. Al dus een van onze gasten.

Harrie Jansma, mede-eigenaar